2018

Karlskrona Filatelistklubb

Fester  2018

JULBORD 2018


Fredagen den 7 dec 2018  kl. 19:00

i klubblokalen

Fredagen den 7 december var det dags för filateliklubbens årliga julbord.

Mellan 18.30 och 19 strömmade gästerna in i lokalen på Nya Skeppsbrog. 3. De hälsades välkomna med en mugg varm glögg. Man fördelade sig runt bordet, sedan man kollat in auktionsutbuden. Först började vi med räkcocktail, som Manuela gjort i ordning. Till detta fanns det julmust eller öl att dricka. Därefter fick man gå fram och ta för sig av delikatesserna vid stora bordet.


Lax, rökt ål, skinka, Janssons frestelse, olika sortes sill samt bröd fanns att tillgå. Snapsvisor sjöngs under ledning av ordf. Ingeman. Till detta kunde man skåla med olika starkvaror, som kunde inköpas för humana priser.

Därefter följde en paus, då man närmare kunde undersöka auktionsutbuden. Efter detta var det tid för varmrätterna. Köttbullar, prinskorv, revbensspjäll fanns på menyn.

Sedan följde auktionen, som utropare IngemanJ. ledde. Vi bjöds på kataloger, fyndlådor med frimärken och ålbitar och annat.

Det mest anmärkningsvärda var Sven's inrop av en fyndlåda med massor av frimärken. Med en start på 50 kr, gick denna till slut för mer än 1000 kr.

Efter detta följde risgrynsgröt med saftsås, kaffe och godis.


Slutligen tackade deltagarna varandra för en trevlig samvaro och gick nöjda hem för en välförtjänt vila.


B-Å Ljungkvist


Grillafton 2018

Klubbmöte och Säsongsavslutning i traditionell stil.


Fredagen den 1 juni 2018  kl. 19:00

på Mörtsjöåsen


Den 1 juni var det åter tid för våravslutning på Mörtsjö Åsens Sportstuga. Det börjades med ett kort klubbmöte och dragning av Vapenfonden med vinstutdelades till närvarande. Efter detta blev det en tipspromenad med kluriga frågor. Vinster delades ut till Jesper, Stephan och Sixten. Vi tackar Magnus  för tipspromenadens författare.


Efter detta välkomnades vi till bords av vår egen  grillmästare Manuela. Framdukat var en byffe´bestående av grillat kött med tillbehör. Efter detta serverades nygrillad korv som pricken över i. Alla blev mätta och belåtna.


Tack alla för att det blev en mysig samvaro denna sommarkväll med översikt över Mörtsjön som låg spegelblank. Speciellt tack till Leif  och Siv-Britt Petersson för att vi fått låna Sportstugan.


© 2015-2019   Karlskrona Filatelistklubb  ·   Nya Skeppsbrogatan 3   ·   371 33 Karlskrona