2015

© 2015-2019 Karlskrona Filatelistklubb · Nya Skeppsbrogatan 3 · 371 33 Karlskrona

Karlskrona Filatelistklubb

Fester 2015

KORVMAKERENS SOMMARKVÄLL

Cirkeldeltagare samt make och vänner

 

Lördagen den 13 juni 2015 kl. 17:00

på Karlslund

Den 13 juni samlades 17 festdeltagare på Karlslund. Sex Korvmakerideltagare inbjudna till den "Korvmakarens Sommarkväll" under teman "Spel o Stöd KFK".

 

Vart stämningen och solskenet från början på topp. Strax förr maten startade an liten annorlunda lotteri. Mycket gott mat och perfekt servering, gott dricka och fina bordsarrangemang uppskattades hörbart. Efter maten spelades vi roliga "Skill Spel" med avseende på korvmakeri. Ett varmt TACK till alla trevligare medverkande o generösa köpare av extra lotter. Eva vann första pris: Den Fotobok "Filatus Humor".

345 kronor kunde Manuela överföra till Klubbkassen. Tack skall ni ha allesammans för en trevlig kväll i trevligt sällskap.

 

 

LEIF FÖDELSEDAG

liten förhands fest i Klubblokalen

 

Onsdagen den 3 jun 2015

 

SILLFROSSA 2015

Klubbmöte och Säsongsavslutning i traditionell stil.

 

Tisdagen den 26 maj 2015 kl. 19:00

på Mörtsjöåsen

Den 26 maj avlöpte den traditionella Sillfrossan på Mörtsjöåsen. En vacker vårkväll med en intensiv grönska och dofter från blommor, skog och sjö. Ett inledande klubbmöte startade kvällen där bla Våromgången i VAPENFONDEN avslutades. Närvarande lyckliga vinnare mottog sina priser. Därefter vidtog en trevlig tipspromenad där deltagarna fick gnugga sina kunskaper och leta efter svar i bakre hjärnbarken. Alla som utgått hittade tillbaka utan skallgång.

Under tiden hade det dukats fram ett dignande bord med läckerheter av många slag. Löksill, rullsill i dill och dels i tomat, pepparrotsmatjes, Kammarherrens sill, Brantevikssill, Sahlén´s sill, böcklingröra, varmrökt lax, rökt ål, Janssons frestelse, färska räkor, vackert dekorerade ägghalvor, potatis, bröd, smör och ost. Till detta serverades källarsval öl och en immig snaps för de som ville och fick. Efter att vi smakat på alla sorterna och tagit om flera gånger avslutades denna gourmetfest med kaffe, vetebröd, havreflan och en liten, mycket liten, avec av yppersta kvalitet.

 

Sent på kvällen letade vi oss ut i sommarnatten och till ackompanjemang av koltrast och näktergal förfogade vi oss hem, mätta, belåtna och med en ny kulinarisk upplevelse i minnet.

 

Vi, deltagarna, vill framföra ett stort TACK till alla de som tillrett de delikata rätterna, anordnat och dukat upp, samt sett till att allt fungerade så perfekt.

 

Hälsningar din Stellan